Mehmet Şimşek ve Cevdet Yılmaz büyüme oranını yorumladı


KAYNAKCNN TÜRK

Yüzde dört buçuk olarak gerçekleşen 2023 yılı büyüme rakamlarını Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek ile Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz değerlendirdi.

Şimşek, “2023 yılında büyümenin yaklaşık üçte biri üretken kapasitemizi artıran makine ve teçhizat yatırımlarından geldi. Güçlü şekilde desteklediğimiz yatırım ve ihracat ile daha nitelikli büyümeye doğru yol alıyoruz.” dedi ve ekledi: “Göstergeler, ekonomideki dengelenmenin ve cari açıktaki iyileşmenin devam ettiğine işaret ediyor. 2024 yılında net dış talebin büyümeye pozitif katkı verdiği ılımlı ve dengeli bir büyüme bekliyoruz. Uyguladığımız politikalarla iyileşen büyüme kompozisyonu, dezenflasyon sürecine önemli katkıda bulunacaktır.”

Mehmet Şimşek ve Cevdet Yılmaz büyüme oranını yorumladı

Bakan, “Kalıcı refah artışı için fiyat istikrarını sağlamanın yanı sıra yüksek katma değerli üretime ve verimlilik artışına odaklanan yapısal reformlara devam edeceğiz.” vurgusu da yaptı.

Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz ise “Bölgemizi etkileyen olumsuz jeopolitik gelişmelerin yaşandığı, depremin yaralarının sarıldığı, küresel ticari faaliyetlerin azaldığı bir dönemde sağlanan büyüme ekonomimizin gücünü göstermektedir.” ifadelerini kullandı. “Bir önceki yılın aynı dönemine göre sabit sermaye yatırımlarındaki yüzde 10,7’lik yüksek artış ve tüketim harcamalarının artış hızının yavaşlaması da büyümenin daha sağlıklı bir kompozisyonla ve dezenflasyon yaklaşımımızla uyumlu bir patikada ilerlediğini göstermektedir.”

Mehmet Şimşek ve Cevdet Yılmaz büyüme oranını yorumladı

Cumhurbaşkanı Yardımcısı, “Para ve maliye politikası eşgüdümünde enflasyonla mücadele konusunda kararlı adımlarımızı sürdürürken, ekonomimizin yatırım, istihdam, üretim ve ihracat yoluyla büyüme oluşturma kapasitesi de güçlenerek devam etmekte” diye de ekledi.



Source link

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*