MHP’den TikTok adımı Yasaklanması için kanun teklifi hazırlığı


KAYNAKCNN TÜRK

TikTok, dünyanın en çok tercih edilen sosyal medya platformlarından ancak içerikleri nedeniyle bir kez daha kapatılma ihtimali gündeme geldi.

O adımı MHP attı. CNN TÜRK’e konuşan Kırıkkale Milletvekili Halil Öztürk, TikTok’un Türkiye’de kısıtlanması, eğer kurallara uyulmazsa kapatılması için bir kanun teklifi üzerinde çalıştıklarını açıkladı.

MHPden TikTok adımı… Yasaklanması için kanun teklifi hazırlığı

“Gün geçmiyor ki TikTok’ta bir saçmalık yaşanmasın. TikTok’un kısıtlanması, kısıtlanmaya uymaması halinde kapatılması yönünde öngörülerimiz var. Kanun teklifimizde bunlar olacak.”

Peki MHP neden böyle bir adım attı?

“Müstehcen görüntüler, çocuk tacizcilerinin oradaki eylemleri, söylemleri. Türk kültürünü zedeleyici tamamen bilgi ve ahlaki değerleri örseleyici ifadelerin yer aldığı çok sayıda görselle karşılaşıyoruz. Bunların önüne geçmek amacıyla ahlaksızlık ve müstehcenlik, çocukları ve gençleri ahlaksızlıktan korumak amacıyla bu kanun teklifini hazırlıyoruz.”

MHPden TikTok adımı… Yasaklanması için kanun teklifi hazırlığı

Öztürk, platformun milli değerleri ayaklar altına aldığını ve ahlaki yapının bozulmasına neden olduğunu söyledi.

“Bizim bir yasaklayıcı zihniyet içerisinde olduğumuz için değil. Ama biz de milletvekili olarak bu ülkenin insanını, gençlerini her türlü ahlaksızlığa, kokuşmuşluğa karşı korumamız gerektiğine inanıyoruz. Mücadelemiz devam edecek.”



Source link

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*